Välkommen till min pudelsida

Blogg

Uppdatering för 2018 på årets sista dagar

Jag skäms!!!

Så länge sedan jag gjort en uppdatering. 

Livet har väl rullat på som vanligt varit både uppåt o neråt, var en härlig o varm sommar som vi tillbringade i Omsjö. Blev inte så jättemycket träning pga av värmen 

Gita fick tävla 4 ggr  o hon fixade RLD A så nu är vi uppflyttade till mästarklass o när vi nu ska kunna starta vet jag inte, har en del problem med bärande av föremål o så konskick. Hoppas lusten att tränaåterkommer snart.

Zeb har fått starta i nybörjarklass o lyckades efter några tvlingar fixa RD N så nu är han uppflyttad til fortsättningsklass o ska tävla utan koppel blir spännande att se hur det går.

Sabbade ryggen före 1:aa adven fick en korkompression o så är disken mellan 2 kotor i princip borta så jag har haft grymt ont i ryggen. PGA min taskiga rygg så är både Coccos o Zeb nerrakade nu o det är så akönt att  slippa fullpälsade pudlar.

Snart är det ett nytt år o få se vad det bär med sej.

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År 2019

Holidays (1) (1)


GLAD PÅSK o uppdateringarfrån 2016 o 2017

Glad Påsk alla

Oj vad länge sedan jag skrev något här. Har såklat hänt mycket sedan nyåret-16 men tar det viktigaste

7/3 opererade jag mitt knä o fick en ny knäled, var ordentligt jobbigt o fruktansvärt ont hade jag o tog tid innan jag fixade att tävla igen. Knät är inte 100 bra men slipper värken jag hade innan op.

Under 2016 så tävlade jag o tjejerna ganska mycket rallylydnad.

Coccos fixade både RLD N o RLD F o därmed uppflyttad till Avancerad klass men där har vi inte startat än pga av 2 orsaker en valpkull i januari 2017 o att jag inte får henna att backa. Har försökt på en massa olika sätt men det är helt hopplöst.

Coccos parades med fina Kelkas Eros i mitten på november o hon blev dräktig.

Gita fixade RLD N o två kvalificerande i Fortsättningen så uppflyttet fick vi ta -17

2017

Coccos  fick 8 valpar den 15/1 var lite kritiskt för hon fick förlösas med kejsarsnitt. 5 tikar o 3 hanar o tillslut 3 tikar o 2 hanar som överlevde. O så blev det så att jag tog en hane Zeb, var väl inte direkt planerat men det blev så  för vem kan motså dessa ljuvliga små ulltussar. Är så tacksam att jag fick vara med om denna valpkull, blev många resor till Sörmjöle o Lena Åkerman

I mars så flyttade Zeb hem till oss o även Coccos fick komma hem då o iom att hon fått sin 2:a valpkull blev hon min. Har ju haft henne poå foder sedan hon kom hit från Finland.

Gita fixade sista i fortsättningdklassen o fick RLD F o därmed uppflyttad till Avanceradklass där hon har fått 2 kvalificerande resultat o hade inte matte klantat sej o gjort 2 fel hade vi fixat uppflytt. Nåja påt igen 2018

Sommaren var helt bedrövlig så kall, blåsig o mycket regn o vi var i Omsjö som vanligt. Nytt för i år var att vi fått köpa ett trägolv till förtöltet o det var kanon att slippa all översvämningar som vi haft alla år o utan det golvet hade vi inte stanna helan sommaren. 

I augusti åkte jag på rosfeber i hö benet så jag missade ett par tävlingar tråkigt nog på hemmaplan, men sådant man inte rår på.

 


Gott Nytt År 2016

Gott Nytt År
Tnk at det är ett nytt år igen o nu måste man lära om sej o skriva 2016

Vi hade en lugn nyårsafton Lelle o jag ovi hade Marias hundar Ike o Izor som fick vara hoss oss för det smäller ganska mycket i Frånö. Varken Gita, Ike lr Coccos brydde sej i smällandet o d är ju skönt.

Vi år helstekt oxfilé med gorgonzolapotatis o trattkantarellsås. Var bara så gott

Få se vad det na år bär med sej, jag hoppas på en snabb operation av mitt knä men det lär väl dröja eftersom jag inte hade blivit uppsatt på oplistan som ortopeden sa som gjorde artroscopin på mej den 3/7 Har gått o väntat på att få en kallelse men det kom ingen av förklarliga skäl. Nu väntar jag på en tid till ortopeden för ett besök för att sättas upp på oplistan o det besöket lär jag få vänta på.

Svårt att planer något eftersom jag inte vet när jag blir opad. Går rallylydnadskurs med Gita o hoppas kunna tävla med henne senare i år. Tänker även börja träna Rally med Coccos.

Det var allt för idag

 


1-års vaccination

Helt sjukt att Gita blivit 1 år! Vart har tiden tagit vägen?? Tyckte nyss hon var nyfödd

Idag har Gita o Ike fått sin 1-års vaccinering o Izor fick påfyllning. Passade på att väga henne o hon väge 6,7 kg o Ike vägde 11,2. Hon är lite dålig på att äta

Maria o jag går rallylydnasdkurs med våra småtroll o domtycker det bär jättekul. Idag när jag packade kassen med stamtavlorna trodde hon nog vi skulle fara på kurs för hon blev alldeles galen, hoppade o studsade o "pratade" för fullt o så for vi bara till veterinären men hon tyckte nog det var OK att bara få åka bil med Ike o Izor.

I morgon är det dax för bad igen för att håla tovorna borta, försöker orka bade henne 1/vecka


Inoff utställningen 19/9 Ö-vik

Trevlig utstälning på Öviks-BK med Maria o Louise o fint väder var det solen sken men det blåste ganska mycket. Vovvarna skötte sej jättefint o alla fick Hp. Ike blev BIR o Sargita BIM, hon slog alltså sin mor  Ike blev Grupp 2:a. Precis när utställningen var klar började det kvätta lite men vi hann få in allt innan dte blev blött.

 


Anmält till Sundsvall utställningarna

Har varit deckad idag, skulle vara dommarsekreterare på vår spår appelltävling men det gick inte. Har varit dålig ett par dagar med frossa o huvudvärk, vet inte om det är förkylning lr såret jag har på benet som spökar

Nu är Sargita o Ike anmälda till utställningarna i Sundsvall, SKK p lörd den 10 okt o SPK på söndagen 11/10  o då är dom inte valpar längre utan går som juniorer. Blir spännande att se om mitt knä kommer hålla att springa i ringen, annars får väl Maria rycka in o visa Coccos.


Saftkokning

Har idag kokat klart rödvinbärssaften, blev 10,5 l o 13 flaskor. Var nalta jobbigt att hålla på idag im att jag är dålig o har frossa o lite feber, men var bara tvungen att ta rätt på saften, kan ju inte låta den förfaras. Tur jag har min "diskmaskin" som städar upp efter slagfälet i vårat lilla kök.


Dax att skriva lite är ju nytt år för länge sedan

Nytt år är det ju 2015

Fy vad jag varit dålig på att skriva i bloggen. Har ju hänt en hel del sedan jag skrev sist

Izor blev Sveriges vinstrikaste mellanpudelvetran o det var ju inte helt fel att avsluta sin uteställningskarriär på det viset  . Nu är han nerklippt o får " vara hund" o han har även blivit pappa på gamla dagar.

Coccos fick 6 valpar den 12/10-14 2 hanar o 4 tikar. Maria tog en hane som parningsvalp o han heter Ike o jag toge en tik som heter Sargita men kallas för det mesta för Gita.

Maria o jag har gått valpkurs med våra småtroll o vi var  bara 4 st på den kursen så vi fick jobba mycket, menb roligt var det.

Vi har bara varit på några utställningar i år men vi ska på en ioff i Övik den 19/9  o sedan är det Sundsvall SKK den 10/10 o SPK den 11/10 o går dom som juniorer.

Sommaren har vi tillbringat i Omsjö sedan den 16/6 o kom hem den 31/8. Had ett litet avbrott på 11 dagar då Lelle var i Kittelfjäll.

DSC_1024

Gita, Ziva, Coccos o Ike i inhägnaden/gården ihopsat med husvagnen där dom stortrivdes o kunde springa ut o in i förtältyet som dom ville. Var en kanonlösning vi hade 18 galler så den var ganska så stor.


Vilken utställningshelg!!!!!

Vilken utställningshelg helg det varit i Byske 17/5 o Piteå 18/5.

SPK Byske där blev Izor 2:a bäata hane, BIR veteran o BIS veteran!!!
Coccos Ex men inget ck, hon är jätteduktig i ringen!!

SKK Piteå blev Izor BÄSTA HANE, BIM o BIR veteran (utslagen i veteran Biset)
Coccos Ex o CK o hamnade prsis utanför placeringen o blev därmed 5:a bästa tik

Helt sanslöst hade med mej 7 rosetter hem!    

 IMG_20140519_192700

Dessa 6 är Izors o Coccos hade en CK                                                                                                      

Har haft det jättetrevlig med Lena Åkerman o alla pudelvänner man träffat, varit toppenväder. Igår så höftledsröntgades Coccos så nu blir det en spänd väntan på resultat.
Jag for hem från Sörmjöle vid 13.30, gjorde en avstickare till husumskolan o hämtade några knivar som min käre bror slipat åt min syster.
Gjorde ytterligare ett stopp på Strömsknallen utanför Ö-vik o köpte en kaffemugg.
For sedan vidare hemåt o stannade till hos syrran o lämnade knivarna.

Måste bara tala om att jag älskar våran nya bil, så underbar att köra o skön at sitta i

 


Gott Nytt År 2014 o reflektioner på det gångna året

Då har vi gått in i ett nytt år 2014. Förra året var ganska så tufft jobbigt o det hände mycket ffa tråkiga saker. I april fick älskade pappsen reda på att han hade leukemi o han var rejält dålig men man satte ändå in en mildare form av cellgiftsbehandling (som har haft ganska bra effekt ändå så tillvida att han inte behöver få blod lia ofta nu)

I maj förlorade jag en mycket god vän som gick bort alldeles för tidigt i cancer.

Maria fick reda på att hon har en cysta (ofarlig) i huvudet som växer både utåt o in i hjärnan, hon kommer att lov att opereras för att få bort den o förhoppningsvis så kommer hon att bli av med sin huvudvärk som hon dras med nästan dagligen.

Maria har tagit studenten o fått alla sina körkort    duktig tjej

I augusti höll jag på att förlora min älskade Lennart som fick en svår blodförgiftning o för att rädda hans liv tvingades man amputera hans hö underben. Lelle mår bra o är "glad" att han blev av med sin värkande fot. Hela livet blev ju upp o ner för oss iom detta, men livet går vidare o vi har väl kommit in i det nya ganska så bra. Han har fått en 4-hjulig mini cross så nu kan han vara ute o fara lite som han vill o det är ju jätteskönt.

Jag har mått jättedåligt av allt som hänt o gått på sparlåga o inte orkat träna hundarna något, all energi har gått åt att försöka få ihop vardagen. Känns periodvis som att man kryper på blodiga knänför att ta sej framåt.

Pappa är jättedålig av o till o jag försöker att besöka honom mest varje dag även om syrran o jag turas om att ibland "få en ledig dag" Han har fått koma in på kvarnbackens äldreboende nu i dec.

Dett blev väldigt långt o nu kan man ju hoppas att detta nya året bara kan bli bättre.