Välkommen till min pudelsida

Blogg

Less på snön

Nu är jag less på snön, vill inte ha mer. Idag när jagb skulle ut med hundarna var det inte plogat(som vanligt) Skolgården var plogad o det resulterade i att det var en jätte plogvall som gick mej en bra bit över knänan o vilket sjå innan njag var över, höll på att stå på huvudet flera gånger, hoppas ingen såg mina akrobatiska övningar stel som man är. Turligt nog var det plogat när jag gick em turen!

Idag har jag äntligen fått mej en kylplatta till lappen, Maria var ner till S-vall idag så hon köpte en åt mej så nu slipper jag bränna upp magen när jag ligger i sängen o surfar på


Julen är över

Jaha då var det sista timmarna på julhelgen. Den har gått fort o vi har haft mycket trevligt-

Snö i massor har det kommit o det verekar aldrig bli ett slut på snöandet. är ganska så less på att pulsa omkring på oplogade vägar som inte är alltför snäll mot rygg o knän. Coccos tycker dock att snön är skitkul, vil  hels vara där det är som djupast o när det är kallgrader får hon det, men idag så var hon som en stor snöboll när vi kom in så det var bara att plocka fram kardan o bortsta bort det värsta o sedan fönen o blåsa henne torr ändå hade jag hållit henne från att djupdyka, men när dt är över dm snö på vägen blir det mycket i alla fall.


God Jul

coccos jul

Önskar alla en riktigt god o fridfull jul!

Älskad pappsen har firat jul hos oss o Maria o Björn kom redan kl 9 för att äta tomtegröt o vara med oss, Dom for iväg på julmiddag hos Björns pappa men kom tillbaka vid 18-tiden då vi delade julklappar. Så roligt att få rå om dom o pappis lite. Ungdommarna sover över här o i morgon blir det julmiddag med Magnus o pojkarna.


Bakat grisar/anisbröd

Har idag bakat grisar, gjorde bara en dubbel sats, men det blev 105 st i alla fall även om dom inte blev jättestora, men man får väl ta 2 istället.
Hade 2 som var nyfikna på vad jag gjorde......

430786_4007945796899_155008552_n

Tålamodet tog slut i dag....... att vara utan trådlöst är ingen höjdare så jag gick o köpte mej en ny router o efter mycket om o men så fick jag igång den. Så härligt att slippa trassel med sladdar o kunna sitta ute vid matbordet o kunna surfa även om Lelle vill sova, han lägger sej ofta före mej.


Lelle hemma igen

I em kom äntligen min älskling hem efter att ha legat på lassa i 8 dagar o nu är det bara att hålla tummarna för att såret ska läka bra o han inte får någon mer infektion.


3:e advent

TG-Lys-34DSC_0725 (2)

Oj vad snö det kommigt o här hemma på gården så var det oplogat till långt fram på dan. Tur man har goagrannar som skottar en stig så man tar sej ut. Det är långtråkigt här hemma, ingen att prata med så hoppas min älskling får komma hem snart. Snart bara en vecka kvar till jul o jag känner då ingen lust för det, jag som annars älskar julen o i år så känns det baras jobbigt. Hoppas julkänslan innfinner sej när gubben får komma hem. Skulle ha badat Ziva idag men energin finns inte vill bara ligga under filten för jag tokfryser.


Snöigt värre o besök på sjukhuset

Idag for jag Maria o Björn till Sollefteå för att hälsa på mitt  . Riktigt busväder var det snö o blåst kommit massor av snö. Maria körde o hon kör så fantastiskt bra lungt o fin o jag är så trygg när jag åker med henne. Lelle behövd lite kläder, finns ju inga kläder som räcker till för honom o sedan behävde han laddaren till telefonen sina insulinpennor för sådana har dom inte på sjukan utan han fick en liten ampull med insulin o sprutor smala ena med en nål som är dubbelt så grov som den han har på sina "pennor".

Grymt vad snö det kommit säher 50cm sedan igår o med denna blåst blir det superhöga drivor. Tog mej nästan inte runt gårde när jag gick kvällsturen med tjejerna så jobbigt o på vissa ställe gick snön nöstan över min höga stövlar. Nu får det gärna sluta snöa o bli lite kallare igen, så jobbigt med klabbsnön tar evigheter innan man fått bot snöbollarna från hundarna o Coccos som ska i all djupsnö är en enda stor snöboll.


Bullbak

idag har jag bakat saffransbullarf på 1liter. Maria kom efterskolan o hjälpte mej, vi hade det jättemysig o även My dök upp o hejade på oss! Härligt med lite goda saffransbullar äntligen. Brukar villa baka det till 1:a advent, men iår blev det inte så!


Lelle på sjkhuset - äntligen!!!

Igår fick jag äntligen iväg Lennart till sjkhuset o han blev inlagd o får antibiotoka intravenöst o morfin för smärtorna så inatt har han kunnat sova. Det har varit så grymt att se sin älskade ha sådana plågor o må så dåligt o inte kunna hjälpa honom. Foten verkade redan bättre, man kan ju fundera varör dom inte gjorde detta för 3 veckor sedan?????????

Kallt har vi -17 så det blir inte nå långpromenader i dag heller.

Inatt har Coccos fått sova utan sin hage o det har fungerat jättebra, inga olyckor inne o hon mom o vökte mej 8.45 för då ville hon gå ut. Sötpluppan


2:a advent

 

TG-Lys-33Redan andra advent, vad fort tiden går! Igår så var det lydnadstävlingar på Dannero så det blev en tidig morgon. Arne hämtade mej 06.30. Mycket att bära o ställa iordning, han skulle göra lydnadsplan o eliten började kl 8. Lkl 2 startad kl 12 så maria fick komma med Izor, o det blev lite fel, fan blev så jätteglad att träffa mej hade ju varit med Maria i flera dagar o inte träffat mej. Han blev alldeles för övertaggad så han låg o pep hela latsliggningen o gick sen väl rel bra, men 0:ade rutan så vi slutade på 137p. Känns lite surt för rutan brukar han alltid få en 10:a på, men det är bara att komma igen o träna vidare till februaritävlingen.

Det är inge roligt här hemma för Lennart har så ont i sin fot o tjurig som han är vill han inte åka in, han har tid i morgon så få se om han lyckas få bli inlagd. han har ätit antibiotica i 4 veckor men foten har blivit röd igen o han har feber o frossa o såret var varigt idag när jag la om.


1:a advent o Skyltsöndag

TG-Lys-32

Fy vad kallt det är -10 på fm o så blåst på det, känns inte direkt för att gå ngn långpromenad med vovvarna. Var ner på "plätten" o släppte dom så dom fick rejsa av sej.

Gick ut en sväng på skyltis o kollade vad som fanns på stan. Inte så mycket folk iofs så var jag tidigt ute men jag tror kylan spelar in. Köpte de obligatoriska munkarna o sedan hem o adventsfika med mitt  .

Tränat Izor en stund ikväll o det har gått jättebra, han är så duktigt så det känns riktigt bra inför tävlingen även om nerverna börjar sätta in såsmått. Vill så gärna ha ett 1:a pris till, är bra att det en inomhustävling så då behöver man inte vara oroig för vädret o det är ju rel vbarmt på Dannero.


Adventsfint

Ja nu har vi adventsfint o mysigt med alla ljus o stjärnor i fönstren o nu är det bara att invänta morgondagen för att få tända det första adventsljuset.. Har varit hos älskade pappsen o adventsstökat där idag, julgardinerna uppe ljusstakar o stjärnor på plats. Roligt att kunna hjälpa honom o ge lite julstämmning.

Vilket jobigt väder det varit idag kallt o tokblåst, jag har hållit på att frysa ihjäl när jag varit ute med hundarna trots att jag har pälsat på mej allt som gick värst är ansiktet o händerna. Hoppas blåsten lugnar ner sej för det ska ju bli ännu kallare i morgon o så är det ju skyltsöndag o då vill man ju att det ska vara vara bra väder.