Välkommen till min pudelsida

Blogg

2 år av saknad efter min Douglas

Stjärn Douglas2 år sedan min älskade Douglas fick vandra över regnbågsbnro!
Sakanar honom så grymt mycket, han gosighet, galna upptåg, att få springa in i ringen med honom där han så stolt visade upp sej, hans sätt att väcka mej på morgonen med sin kalla blöta nos o sedan borra in sitt huvud vid min hals.

IMG_9943

Jag vet att du har det bra nu min älskade Bobblas


Kallt kallt kallt

I morse var det -21 när jaqg var ute morgonturen med Coccos kl 08 så då be3stämde jag att jag ville gå i ide- ett tag i alla fall så jag kröp tillbaka i varma goa sängen o sov till 10.15.

Var tänkt att jag skule träna på Dannero idag åxå 12-14 men efter gårdagen stäning o kylan så strejkade min kropp idag.

Gårdagen träningsgrupp var jättebra, vi var 4 st o Izor skötte sej superbra första delen i alla frall, blev lite strul när Birgitta dirigerade mej, han gjorde ett läggande vid en vänstersväg hm o första rutan blev lite fel men gjorde om den med lite låssa-lägga-godis i rutan för att få till ett bra avslut o det blev kanon. Han hade gjport 2 klockrena rutor tidigare på kvällen o jag tror han var trött, glömmer lätt att han är gammal snart 10 år.

Hoppas det blir lite varme framåt kvällen så jag kan bada Coccos för nu bara måste hon få göra det.


Kallt igen

Återigen en kall dag -20 o det gillar inte jag. Min kropp protesterat hej vilt, men det är väl baraatt gilla läget. När älsklingen kom hem for vi o handlade o var in på Colorama o kötpe en duk till köket en "tygvaxduk" som jag är sjukt nöjd med även om den var i dyraste laget.
DSC_0860

I morgon måste Coccos i badet om det så är 20 grader kallt för nu ser hon  bedrövlig ut.

Har ikväll anmält Zivz o Izor till Västernorrlandsmästar utställningen den 2/3 Ska bli så kul!!! Kostar att vara på topp 750:- men förhoppningsvis så får vi en god middag för det priset. Maria ställer Izor o jag Ziva.


Åter en helg har gått

Hoppsan nu har det gått några dagar sedan jag skrev sist! o snart är det måndag igen. Kallt har det varit förutom igår då det blev lite varmare ett tag ca -5. Igår var vi bjudna till SArne o Helena på middag o som vanligt var det supergod mat, till förrätt var det en smördegspalatta med vitlöksos o västebottensost, garderat med rom, räkor o rödlök bara så gott! varmfätten bestd av baconlindan kyckligfilë med trattkantareller o en rofrukts terrin - mummsigt värre o lite senare på kvällen avnjöt vi en kladdkaka med smak avv pepparkaka.  Trevligt hade vi o tiden gick alldeles för fort. Mara skjutsade oss o hämtade även Maggen o sedan for hon hem o gick ut med Coccos.

Idag så bjöd vi Maria o Björn på middag Lelle hade lagat korv stroganof o det varriktigt gott. Dom hjälpte mej att bära ner alla julkartonger så nu är julen riktigt bortstädad.

La om lelles fötter idag o det är så roligt att se att såren tar ihgop så bra, nästan läkt på vä for o på höger har det gått ihop så bra o är så mkt grundare, är typ en lillfingernagels storlek nu mot för en gammal 50-öring. Känns så bra att det är på rätt väg så förhoppningsvis så är dom läkta till sommaren.

jag går o väntar på att det ska bli varmare så jag kan bada Coccos vil inte bada henne när det har varit mellan 15-25 gr kallt, även om jag blåser henne torr så efterfuktar dom så mycket så jag vill inte riskera att hon blir sjuk.


Tränat idag

Kom iväg till Dannero idag även om det bar emot, kylan har tagit knäcken på mina leder o jag kännde mej trött o seg, men drog iväg med Izor i alla fall. Glad att jag gjorde det, var en bra träning, vi var bara 4 st idag o o efter platsliggningen dirigerade Camilla oss alla 3 samtidigt vilket är väldigt bra mycket störning, mycket halter o vändningar viket alltid är bra att träna på. första rutan gick sådär han stog inannför med en baktass, så jag backade o la godis i rutan igen o då gick det snabbt o bra o dom övriga skicken gick kanon. Allt känndes bra om man bortser från att han var lite pipig på platsliggningen o satte sej upp en gång  vilket han inte gjort på flera år, tur det kom på en träning. Är supernöjd med kvällen o izor är så duktig o jag är taggad inför tävlingen. Nu är både pluppen o jag trötta. Blir många träningstillfällen nu innan tävlingen. Har bokat in lite dagtider på Dannero. Så skönt att ha denna möjlighet att kunna träna inomhus på vintern.


Kallt + långprommis

Idag var det kallt -10, men det är bara att gilla läget när man har hund! Gick först med Izor o Coccos o sedan Ziva blev tillsammans 2,5 km. 11.15 gick Elly o jag ut på stavpromenad. Känns i armar o rygg o rumpan att jag går med andra stavar som kräver mer. Känns bara fint med lite träningsvärk! var i kallaste laget för mina lungor, men det gick skapligt hostade inte allt för mycket. I dag blev det bra 4,6 km o vi var ute i 1 tim o 12 min. Gick utan hund idag, skönt att göra det ibland o särskilt när man måste gå på vägen för trotoarerna var inte framskottade långa bitar.
Blev -13 på em o då är det inte skönt

Jag var duktigt trött när vi kom hem så det blev ryggläge en stund o en kopp kaffe sedan for Lelle o jag o handlade, skönt att få bärhjälp näe det är tunga saker som potatis o mjöl bl.a. Är så glad att han sår börjar se så finaut har blivit både grundare o mindre o han har inte ont längre.

Nog för idag snart ut Med Coccos för sista turen o sedan krypa ner i sköna sängen.


Långpromenad 5,69 km

Gick först med Izor o Coccos runt ån 1,1 km o sedan kom jag äntligen ut på en långtur med mina nya stavar, vad dom var härliga att gå med me like very much , men jag lär väl ha träningsvärk i armarna i morgon. Hade Ziva i bältet o det fungeraar så bra o som sällskap hade jag bästa grannen Elly. Är så mycket roligare när man har någon att surra med. Härligt väder var det o bra underlag förutom på ett par ställen. Vi gick efter ett scoterspår en bit o när vi skulle gå ner på vägen så klev klantmajan jag utanför o stg på huvudet, sjök ner med hela ena benet, men som tur är så ramlar man ju mjuk. Bara problem att sej upp när man tokskrattar o sedan är ju inte hö knät nå bra att ta sej upp på. Tur Elly hade en stöttande han så jag kom upp. Vi var ute i 1 tim 2o min o averkade 5.69 km . Kul med GPS registreringen då man ser exakt hur man gått o hur långt o hur länge man hållit på. Synd bara att dent drar så rackarns mycket batteri. Måste nog investera i ett nytt batteri till telefonen, den har ju några år på nacken.


Promenad i kylan

Vackert väder idag hade tänk ta mej en tur o prova mina julklapps stavar - bungypump, men när det är -12 såfunkar det inte att anstränga sej för mycket, min astma tål inte kyla. Blev i alla fall en 40 min promenad först årundan med båda flickorna sedan gick jag en socialiseringstur med Coccos på stan. Måste få bort hennes feghet o rädsla för en massa saker, traskade runt på torget o sedan vidare mot konsum o sedan hem över vårdcentralen. Inte mycket folk ute, men det var nog bra för bara den nya miljön var lite läskig.

Känner mej lite stressad över att hon är så rädd spec för människor med tanke på att vi snart ska på våran första utställning i slutet på februari en inoff i Umeå.

Anmälde Coccos igår till en valpkurs, hon behöver den mycket för att få den sociala bite, men den lär väl inte komma igång förrän tidigast i slutet på februari, bara vänta o se!"

Dagen som började så bra slutade mindre bra. Mittidan slog migränen till o det är inte roligt vill jag lova. Tog migrämpiller o la mej o sov ett par timmar så vid 20-tiden var jag nästan normal igen(om jag nu kan vara det :)). är less på mitt huvud har varit bra i typ 10 år o sånu kommer det tillbaka, men blir så deckad, tur det finns tabletter.


Pappis 87 år idag

Varit o firat älskade pappsen 87-års dag. Jag har nog världens goaste, snällaste bästaste pappa som finns!
helt otroligt att åren har sprungit iväg o han hunnit bli så gammal' Är så lycklig över att vi får ha honom kvar o hoppas att det blir flera år till.

Ziva o Coccos fick vara ensamma hemma o det verkade ha gå bra, vi var borta nästan 4 timmar o lilltrollet hade inte hittat på några hyss eller kissat inne. Jag hat klippt lite på henne idag så nu ser hon mera vuxen ut o har fått midja. Även klippt o slipat hennes klor, hon är så gudasnäll att hålla på med står som ett ljus!


Izor badad o råttjakt!

Har idag badat Izor,rakat nos, tasar o benen, var lite svårt att hitta linjerna så igengrodd som han var, slipat klor o grovklipp. Var lite tidspressad för Maria ville hem honom tills ej igen, fick "på nåder" ha honom hemma för att tova ut o bada honom. Han har varit borta mycket det här jullovet, i princip bot hos Maria hela tiden.

Vi har bedrivit rått/musjakt sedan i går kväll o vi har lyckats knäppa 6 st. Hoppas vi utrotat denna familj nu, även om dom är små o söta är det inte så kul att ha dom på balkongen o rätt var det är så har man dom inne i lägenheten, men där lär dom inte bli länge med tanke på att vi har musfångaren nr 1 Ziva här.. Hon lyckades ju fånga ett antal i förtältet i somras.


Gott Nytt År 2013

Gott Nytt År 2013

2013 - 19aTJ-112 - normal

Då har vi inlett ett oskrivet ark för det nya året. Känns alltid lika spännande för man vet inte vad som kommer att hända. Min önskan är att vi ska få vara så friska som det bara går o att året blir fyllt av kärlek o värme till våra nära o kära o vänner. Det är så viktigt att ta hand om o vårda den kärlek man har för man vet inte vad morgondagen har att komma med. Allt kan förvandlas i ett ögonblick.

Önskar alla ett riktig gott år med allt vad det kan innehålla