Välkommen till min pudelsida

Blogg

Kallt + långprommis

Idag var det kallt -10, men det är bara att gilla läget när man har hund! Gick först med Izor o Coccos o sedan Ziva blev tillsammans 2,5 km. 11.15 gick Elly o jag ut på stavpromenad. Känns i armar o rygg o rumpan att jag går med andra stavar som kräver mer. Känns bara fint med lite träningsvärk! var i kallaste laget för mina lungor, men det gick skapligt hostade inte allt för mycket. I dag blev det bra 4,6 km o vi var ute i 1 tim o 12 min. Gick utan hund idag, skönt att göra det ibland o särskilt när man måste gå på vägen för trotoarerna var inte framskottade långa bitar.
Blev -13 på em o då är det inte skönt

Jag var duktigt trött när vi kom hem så det blev ryggläge en stund o en kopp kaffe sedan for Lelle o jag o handlade, skönt att få bärhjälp näe det är tunga saker som potatis o mjöl bl.a. Är så glad att han sår börjar se så finaut har blivit både grundare o mindre o han har inte ont längre.

Nog för idag snart ut Med Coccos för sista turen o sedan krypa ner i sköna sängen.


Långpromenad 5,69 km

Gick först med Izor o Coccos runt ån 1,1 km o sedan kom jag äntligen ut på en långtur med mina nya stavar, vad dom var härliga att gå med me like very much , men jag lär väl ha träningsvärk i armarna i morgon. Hade Ziva i bältet o det fungeraar så bra o som sällskap hade jag bästa grannen Elly. Är så mycket roligare när man har någon att surra med. Härligt väder var det o bra underlag förutom på ett par ställen. Vi gick efter ett scoterspår en bit o när vi skulle gå ner på vägen så klev klantmajan jag utanför o stg på huvudet, sjök ner med hela ena benet, men som tur är så ramlar man ju mjuk. Bara problem att sej upp när man tokskrattar o sedan är ju inte hö knät nå bra att ta sej upp på. Tur Elly hade en stöttande han så jag kom upp. Vi var ute i 1 tim 2o min o averkade 5.69 km . Kul med GPS registreringen då man ser exakt hur man gått o hur långt o hur länge man hållit på. Synd bara att dent drar så rackarns mycket batteri. Måste nog investera i ett nytt batteri till telefonen, den har ju några år på nacken.


Promenad i kylan

Vackert väder idag hade tänk ta mej en tur o prova mina julklapps stavar - bungypump, men när det är -12 såfunkar det inte att anstränga sej för mycket, min astma tål inte kyla. Blev i alla fall en 40 min promenad först årundan med båda flickorna sedan gick jag en socialiseringstur med Coccos på stan. Måste få bort hennes feghet o rädsla för en massa saker, traskade runt på torget o sedan vidare mot konsum o sedan hem över vårdcentralen. Inte mycket folk ute, men det var nog bra för bara den nya miljön var lite läskig.

Känner mej lite stressad över att hon är så rädd spec för människor med tanke på att vi snart ska på våran första utställning i slutet på februari en inoff i Umeå.

Anmälde Coccos igår till en valpkurs, hon behöver den mycket för att få den sociala bite, men den lär väl inte komma igång förrän tidigast i slutet på februari, bara vänta o se!"

Dagen som började så bra slutade mindre bra. Mittidan slog migränen till o det är inte roligt vill jag lova. Tog migrämpiller o la mej o sov ett par timmar så vid 20-tiden var jag nästan normal igen(om jag nu kan vara det :)). är less på mitt huvud har varit bra i typ 10 år o sånu kommer det tillbaka, men blir så deckad, tur det finns tabletter.


Pappis 87 år idag

Varit o firat älskade pappsen 87-års dag. Jag har nog världens goaste, snällaste bästaste pappa som finns!
helt otroligt att åren har sprungit iväg o han hunnit bli så gammal' Är så lycklig över att vi får ha honom kvar o hoppas att det blir flera år till.

Ziva o Coccos fick vara ensamma hemma o det verkade ha gå bra, vi var borta nästan 4 timmar o lilltrollet hade inte hittat på några hyss eller kissat inne. Jag hat klippt lite på henne idag så nu ser hon mera vuxen ut o har fått midja. Även klippt o slipat hennes klor, hon är så gudasnäll att hålla på med står som ett ljus!


Izor badad o råttjakt!

Har idag badat Izor,rakat nos, tasar o benen, var lite svårt att hitta linjerna så igengrodd som han var, slipat klor o grovklipp. Var lite tidspressad för Maria ville hem honom tills ej igen, fick "på nåder" ha honom hemma för att tova ut o bada honom. Han har varit borta mycket det här jullovet, i princip bot hos Maria hela tiden.

Vi har bedrivit rått/musjakt sedan i går kväll o vi har lyckats knäppa 6 st. Hoppas vi utrotat denna familj nu, även om dom är små o söta är det inte så kul att ha dom på balkongen o rätt var det är så har man dom inne i lägenheten, men där lär dom inte bli länge med tanke på att vi har musfångaren nr 1 Ziva här.. Hon lyckades ju fånga ett antal i förtältet i somras.


Gott Nytt År 2013

Gott Nytt År 2013

2013 - 19aTJ-112 - normal

Då har vi inlett ett oskrivet ark för det nya året. Känns alltid lika spännande för man vet inte vad som kommer att hända. Min önskan är att vi ska få vara så friska som det bara går o att året blir fyllt av kärlek o värme till våra nära o kära o vänner. Det är så viktigt att ta hand om o vårda den kärlek man har för man vet inte vad morgondagen har att komma med. Allt kan förvandlas i ett ögonblick.

Önskar alla ett riktig gott år med allt vad det kan innehålla


Less på snön

Nu är jag less på snön, vill inte ha mer. Idag när jagb skulle ut med hundarna var det inte plogat(som vanligt) Skolgården var plogad o det resulterade i att det var en jätte plogvall som gick mej en bra bit över knänan o vilket sjå innan njag var över, höll på att stå på huvudet flera gånger, hoppas ingen såg mina akrobatiska övningar stel som man är. Turligt nog var det plogat när jag gick em turen!

Idag har jag äntligen fått mej en kylplatta till lappen, Maria var ner till S-vall idag så hon köpte en åt mej så nu slipper jag bränna upp magen när jag ligger i sängen o surfar på


Julen är över

Jaha då var det sista timmarna på julhelgen. Den har gått fort o vi har haft mycket trevligt-

Snö i massor har det kommit o det verekar aldrig bli ett slut på snöandet. är ganska så less på att pulsa omkring på oplogade vägar som inte är alltför snäll mot rygg o knän. Coccos tycker dock att snön är skitkul, vil  hels vara där det är som djupast o när det är kallgrader får hon det, men idag så var hon som en stor snöboll när vi kom in så det var bara att plocka fram kardan o bortsta bort det värsta o sedan fönen o blåsa henne torr ändå hade jag hållit henne från att djupdyka, men när dt är över dm snö på vägen blir det mycket i alla fall.


God Jul

coccos jul

Önskar alla en riktigt god o fridfull jul!

Älskad pappsen har firat jul hos oss o Maria o Björn kom redan kl 9 för att äta tomtegröt o vara med oss, Dom for iväg på julmiddag hos Björns pappa men kom tillbaka vid 18-tiden då vi delade julklappar. Så roligt att få rå om dom o pappis lite. Ungdommarna sover över här o i morgon blir det julmiddag med Magnus o pojkarna.


Bakat grisar/anisbröd

Har idag bakat grisar, gjorde bara en dubbel sats, men det blev 105 st i alla fall även om dom inte blev jättestora, men man får väl ta 2 istället.
Hade 2 som var nyfikna på vad jag gjorde......

430786_4007945796899_155008552_n

Tålamodet tog slut i dag....... att vara utan trådlöst är ingen höjdare så jag gick o köpte mej en ny router o efter mycket om o men så fick jag igång den. Så härligt att slippa trassel med sladdar o kunna sitta ute vid matbordet o kunna surfa även om Lelle vill sova, han lägger sej ofta före mej.