Välkommen till min pudelsida

Blogg

Lelle hemma igen

I em kom äntligen min älskling hem efter att ha legat på lassa i 8 dagar o nu är det bara att hålla tummarna för att såret ska läka bra o han inte får någon mer infektion.


3:e advent

TG-Lys-34DSC_0725 (2)

Oj vad snö det kommigt o här hemma på gården så var det oplogat till långt fram på dan. Tur man har goagrannar som skottar en stig så man tar sej ut. Det är långtråkigt här hemma, ingen att prata med så hoppas min älskling får komma hem snart. Snart bara en vecka kvar till jul o jag känner då ingen lust för det, jag som annars älskar julen o i år så känns det baras jobbigt. Hoppas julkänslan innfinner sej när gubben får komma hem. Skulle ha badat Ziva idag men energin finns inte vill bara ligga under filten för jag tokfryser.


Snöigt värre o besök på sjukhuset

Idag for jag Maria o Björn till Sollefteå för att hälsa på mitt  . Riktigt busväder var det snö o blåst kommit massor av snö. Maria körde o hon kör så fantastiskt bra lungt o fin o jag är så trygg när jag åker med henne. Lelle behövd lite kläder, finns ju inga kläder som räcker till för honom o sedan behävde han laddaren till telefonen sina insulinpennor för sådana har dom inte på sjukan utan han fick en liten ampull med insulin o sprutor smala ena med en nål som är dubbelt så grov som den han har på sina "pennor".

Grymt vad snö det kommit säher 50cm sedan igår o med denna blåst blir det superhöga drivor. Tog mej nästan inte runt gårde när jag gick kvällsturen med tjejerna så jobbigt o på vissa ställe gick snön nöstan över min höga stövlar. Nu får det gärna sluta snöa o bli lite kallare igen, så jobbigt med klabbsnön tar evigheter innan man fått bot snöbollarna från hundarna o Coccos som ska i all djupsnö är en enda stor snöboll.


Bullbak

idag har jag bakat saffransbullarf på 1liter. Maria kom efterskolan o hjälpte mej, vi hade det jättemysig o även My dök upp o hejade på oss! Härligt med lite goda saffransbullar äntligen. Brukar villa baka det till 1:a advent, men iår blev det inte så!


Lelle på sjkhuset - äntligen!!!

Igår fick jag äntligen iväg Lennart till sjkhuset o han blev inlagd o får antibiotoka intravenöst o morfin för smärtorna så inatt har han kunnat sova. Det har varit så grymt att se sin älskade ha sådana plågor o må så dåligt o inte kunna hjälpa honom. Foten verkade redan bättre, man kan ju fundera varör dom inte gjorde detta för 3 veckor sedan?????????

Kallt har vi -17 så det blir inte nå långpromenader i dag heller.

Inatt har Coccos fått sova utan sin hage o det har fungerat jättebra, inga olyckor inne o hon mom o vökte mej 8.45 för då ville hon gå ut. Sötpluppan


2:a advent

 

TG-Lys-33Redan andra advent, vad fort tiden går! Igår så var det lydnadstävlingar på Dannero så det blev en tidig morgon. Arne hämtade mej 06.30. Mycket att bära o ställa iordning, han skulle göra lydnadsplan o eliten började kl 8. Lkl 2 startad kl 12 så maria fick komma med Izor, o det blev lite fel, fan blev så jätteglad att träffa mej hade ju varit med Maria i flera dagar o inte träffat mej. Han blev alldeles för övertaggad så han låg o pep hela latsliggningen o gick sen väl rel bra, men 0:ade rutan så vi slutade på 137p. Känns lite surt för rutan brukar han alltid få en 10:a på, men det är bara att komma igen o träna vidare till februaritävlingen.

Det är inge roligt här hemma för Lennart har så ont i sin fot o tjurig som han är vill han inte åka in, han har tid i morgon så få se om han lyckas få bli inlagd. han har ätit antibiotica i 4 veckor men foten har blivit röd igen o han har feber o frossa o såret var varigt idag när jag la om.


1:a advent o Skyltsöndag

TG-Lys-32

Fy vad kallt det är -10 på fm o så blåst på det, känns inte direkt för att gå ngn långpromenad med vovvarna. Var ner på "plätten" o släppte dom så dom fick rejsa av sej.

Gick ut en sväng på skyltis o kollade vad som fanns på stan. Inte så mycket folk iofs så var jag tidigt ute men jag tror kylan spelar in. Köpte de obligatoriska munkarna o sedan hem o adventsfika med mitt  .

Tränat Izor en stund ikväll o det har gått jättebra, han är så duktigt så det känns riktigt bra inför tävlingen även om nerverna börjar sätta in såsmått. Vill så gärna ha ett 1:a pris till, är bra att det en inomhustävling så då behöver man inte vara oroig för vädret o det är ju rel vbarmt på Dannero.


Adventsfint

Ja nu har vi adventsfint o mysigt med alla ljus o stjärnor i fönstren o nu är det bara att invänta morgondagen för att få tända det första adventsljuset.. Har varit hos älskade pappsen o adventsstökat där idag, julgardinerna uppe ljusstakar o stjärnor på plats. Roligt att kunna hjälpa honom o ge lite julstämmning.

Vilket jobigt väder det varit idag kallt o tokblåst, jag har hållit på att frysa ihjäl när jag varit ute med hundarna trots att jag har pälsat på mej allt som gick värst är ansiktet o händerna. Hoppas blåsten lugnar ner sej för det ska ju bli ännu kallare i morgon o så är det ju skyltsöndag o då vill man ju att det ska vara vara bra väder.


Coccos 4 månader

Tänk vad tidn går fort, idag blir lillan 4 månader, hon har snart varit hoss oss i 2 månader, fattar inte vart tiden tagit vägen. Växer gör hon så det knakar tycker snart hon är lika stor som Izor. Tänderna har hon börjat tappat o i överkäken har det ploppat fam några nya, ett tag såg hon ut som en tandlös gumma utan framtänder både uppe o nere, men nu är dom nya på utväxt, blir skönt när dom sylvassa gaddarna byts ut mot dom snällare permanentan tänderna.PB300051


Träningsgruppen på Dannero

Varit o tränat i kväll med Brigitta o Lotta. Är så nöjd me Izor idag gick så bra o positionerna var riktigt bra idag satte sej inget bakom o var väldigt följsam. Platsliggningen var åxå kanon låg bixtstilla o pep inget. Fjärrdirigeringen gick åxå jättebra. Känns riktigt bra inför tävlingen. Birgitta dirigerade mej o allt gick bra men så slutade vi med en ruta o där sket det sej, jag vet ju att jag inte ska göra så många rutor för ju fler jag gör ju mer strular han, nu stannade han precis framför linjen, men  vi fick till det ändå o nästa gång så blir det bara en ruta i början o kanske en mot slutet för han kan ju detta moment, jag måste lära mej tro på mibn hund.